zdravi cokolino

ZDRAVA ČOKOLINO KAŠICA

Čokolino je definitivno jedan od sinonima za doručak. Dok sam bila dijete Čokolino je uvijek bio na popisu za kupovinu, a dilema je bila jedino hoćemo li ga jesti rijetkog ili gustog. Nažalost, kao i druge prerađene industrijske proizvode trebalo bi ga zamijeniti nekom zdravijom varijantom, koja nužno ne mora biti manje ukusna, ali će ponuditi veće nutritivne vrijednosti i manje loših prerađenih sastojaka, a posebice šećera.

Uz malo volje i mašte vrlo lako možete zdraviju verziju čokoladne kašice pripremiti i kod kuće, a ja vam ovdje donosim jedan zanimljiv i jednostavan recept koji će vam se sigurno svidjeti.

Recept:
3 dcl bademovog mlijeka
Pola šalice heljdinih pahuljica (količinu prilagodite ovisno o tome koliko želite da bude gusto)
1 žličica organskog kakaa
2 žlice mljevenih lješnjaka
1 žlica lanenih sjemenki (mljevene)
1 žličica paste od datulja

Uputa:
Pahuljice umiješajte u kipuće mlijeko i kuhajte cca 2 min. Umiješajte mljeveni lan te sve izmiksajte štapnim mikserom. U ovu kuhanu kašicu žlicom umiješajte kakao, mljevene lješnjake i pastu od datulja kako bi dobili čokoladno -orašasti, a opet karamelast okus.

 

Ako isprobate ovaj recept, slobodno označite Sweet Monkey Mind na Instagramu. Bilo bi cool vidjeti kako je vama ispalo i sviđa li vam se!