veganski keksi

VEGANSKI KEKSI OD ZOBENIH PAHULJICA

Zbog alergije na konzervanse i jaja, Jakovu teško možemo kupiti neki slatkiš u dućanu. Doduše, sada je situacija već puno bolja i postoji nekolicina provjerenih proizvođača organskih veganskih keksića, no još se uvijek u velikoj većini mnogi samo predstavljaju kao organski proizvođač dok to zapravo i nisu (prema sastavu svojih proizvoda).

Ono što kupujem u dućanu su većinom razne raw vegan pločice, no moram jako paziti na sastojke. Proizvod ne smije sadržavati nikakve aditive, konzervanse, umjetne arome, bojila itd. Većina pravih organskih proizvoda ne sadrže spomenute sastojke, ali vrlo često veganski keksi ipak sadrže barem prašak za pecivo. Tako da svakako uvijek okrenite proizvod i pročitajte sastav, a ako vam nešto nije jasno ili poznato provjerite prije kupnje.

Iz tog razloga, da si olakšam i da budem sigurna u ono što Jakov jede, često doma pripremam veganske kekse ovog tipa koje onda možemo ponijeti sa sobom kad idemo u šetnju, tako da i on ima neki slatkiš kad se zaželi nečeg slatkog.

Recept je jako jednostavan, a možete ga isprobati i u RAW varijanti.

Sastojci:
8 žlica zobenih pahuljica
8 svježih datulja
4 žlice kokosovog ulja
20 badema
Mrvica sode bikarbone
Mrvica cimeta, đumbira i klinčića (prema ukusu)

Uputa:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se ne povežu u homogenu masu. Smjesu tada oblikujte u loptice i pritisnite šakama u oblik keksića.
Pecite na 180 stupnjeva do 8 minuta.
Ukoliko vam je draže možete ih jesti i RAW. U tom slučaju keksiće ostavite u hladnjaku da se stvrdnu na par sati.

*Količina koja je potrebna za izradu 5-6 keksića.

 

Ako isprobate ovaj recept, slobodno označite Sweet Monkey Mind na Instagramu. Bilo bi cool vidjeti kako je vama ispalo i sviđa li vam se!