torta od kokosa i čokolade

RAW TORTA OD KOKOSA I ČOKOLADE

Ovaj recept za raw tortu od kokosa i čokolade već mi dugo stoji u draftu i nikako da dođe na red. Eto, danas me ovo neko tmurno vrijeme poguralo da vas (i sebe) malo oraspoložim s nečim slatkim, a raw torta je uvijek dobar izbor! 🙂

Mi se u zadnjih nekoliko tjedana bavimo pretragama, testiranjima i promatranjem simptoma, u nadi da ćemo doći do nekih novih odgovora, jer kako stvari stoje nismo baš bili na pravom putu. Tapkamo u mraku ali vjerujem da je sve to proces koji mora dovesti do odgovora. Na putu smo prema nekom AIP protokolu i lagano se pripremamo da ćemo slastice na neko vrijeme morati izbjegavati. Ali okej, nije sve tako crno, još uvijek imamo recept za prefinu tortu od kokosa i čokolade koja nas čeka kad sve sjedne na svoje!

Recept je prilagođen za sve koji kao i mi sada izbjegavaju životinjsko mlijeko, gluten i rafinirane šećere..Sačuvajte nam griz!

Sastojci za raw tijesto:
2 šalice rižinih pahuljica
1 banana (veća)
1 šalica mljevenog kokosa (kokosovih ljuspica)
1 šalica svježih datulja
2 žlice kokosovog ulja
Korica 1 organskog limuna

Uputa za izradu tijesta:
Rižine pahuljice ubaciti u blender i miksati dok se ne pretvore u brašno. Staviti sa strane i pomiješati s kokosom i koricom limuna.
Datulje očistiti od koštica te ih ubaciti u blender zajedno s bananom. Smiksati u glatku smjesu te dodati suhe sastojke. Smiksati u blenderu da se sve poveže.
Kalup za tortu obložiti masnim papirom te smjesu žlicom utisnuti u kalup. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Sastojci za kremu:
20 dkg organske tamne čokolade (ja sam koristila homemade sa smanjenim udjelom šećera)
2,5 dcl biljnog mlijeka (ja sam koristila homemade kokosovo)

Uputa za izradu kreme:
U toplom mlijeku otopiti čokoladu i preliti preko tijesta. Vratiti u frižider i držati preko noći da se raw torta potpuno ohladi. Ukrasiti i poslužiti.

Ako isprobate ovaj recept, slobodno označite Sweet Monkey Mind na Instagramu. Bilo bi cool vidjeti kako je vama ispalo i sviđa li vam se!