palacinke od zobenih pahuljica i banane

PALAČINKE OD ZOBENIH PAHULJICA I BANANE

Nisam nikad bila jutarnji tip, sve dok nisam postala mama malog ranoranioca.
Najdraža su nam jutra subotom. Zapravo, subota nam je najdraži dan u tjednu! Još je bolje kad su za doručak palačinke, što sigurno ne bi bila opcija da se ne radi o ovom receptu na bazi banana i zobenih pahuljica.

Zašto zobene pahuljice?

Kao i svi, obožavam palačinke. No, moram priznati da mi je teško bilo odlučiti se za ovaj recept. Banane, zobene pahuljice, mlijeko..? Više zvuči kao recept za muesli nego za palačinke! No, možda je baš u tome i trik.

Zbog sastava ugljikohidrata zob je sporije probavljiva, te pruža ravnomjerniji i dugotrajniji osjećaj sitosti, te je odličan izvor aminokiselina, vitamina i minerala. Ove palačinke od zobenih pahuljica i banane zaista bez grižnje savjesti možete napraviti za doručak svojem djetetu i ne razmišljati jeste li trebali pripremiti nešto zdravije. Najbolje od svega je što će nestati u trenu, a vi ćete se već naći u trenutku razmišljanja o tome kako bi ih mogli opet napraviti i sutra.

Zobene pahuljice moguće je naći i u gluten free verziji što je također pogodno za one koji moraju izbjegavati gluten, a možete ih napraviti i sa heljdinim ili pahuljicama od quinoe.

Sastojci:
2 zrele banane
3 šalice zobenih pahuljica
2 šalice bademovog mlijeka
Mrvica sode bikarbone
1/2 jabuke

Uputa:
Sve osim jabuke ubacite u blender. U smjesu na kraju naribajte pola jabuke i promiješajte žlicom.
Palačinke pecite na kokosovom ulju.
Možete iz zasladiti medom ili nekim drugim omiljenim zaslađivačem.

Poigrajte se sa receptom te palačinkama dodajte žlicu kakaa ili možda neko suho voće. Sve opcije su otvorene! 🙂

 

Ako isprobate ovaj recept, slobodno označite Sweet Monkey Mind na Instagramu. Bilo bi cool vidjeti kako je vama ispalo i sviđa li vam se!