NEŠTO O BLOGU I MENI

Znatiželjna, vesela, uvijek u potrazi za nečim novim, to sam ja.

Kuhanje mi je uvijek bilo fora, čak i dok sam bila dijete. Maštala sam čak o tome kako bi bilo super jednog dana imati svoju malu slastičarnu, no između stotine drugih snova i želja otišla sam u potpuno drugom smjeru.  Danas radim u turizmu, zahvaljujući čemu sam puno putovala, boravila u prirodi i upoznala mnoge divne ljude.

U jednom periodu života čak sam vrlo malo kuhala i poprilično zanemarila vrijednost kuhanja i zdrave prehrane, a onda je stigao Jakov. Mali dječak čije veselje i znatiželja su potpuno prerasli moje. Uz njega sam se izgubila, ali istovremeno i ponovo upoznala sebe. Zbog njegovih zdravstvenih problema ponovo sam se vratila kuhanju i počela uživati u pripremanju slastica te otvorila put u nešto novo, a to je upravo ovaj blog o alergijama na hranu i alternativnim, zdravijim receptima za deserte i slatke doručke temeljenim na plant based i allergy friendly prehrani.

Naime, Jakov ima astmu i alergije na hranu, što nas je prisililo da napravimo poprilične prilagodbe, prvo svijesti o tome što zapravo jedemo, a onda i lifestylea. Alergičan je na jaja, konzervanse, kikiriki i pšenicu. Iz tog razloga sve što jede mora biti organsko i homemade, s obzirom da većina kupovnih proizvoda sadrži razne vrste konzervansa, aditiva i ostalih sastojaka koji ulaskom u naš organizam ometaju rad imunološkog sustava.

Brzo smo naučili da je zdrava prehrana baza! I tako smo se nakon puno istraživanja raznih vrsta prehrane (npr. sve vegansko nije nužno zdravo!) i raznih pokušaja i pogrešaka upoznali s plant based kuhinjom koja je za nas postala potpuni HIT, a recepte koje isprobavam rado ću podijeliti s vama.

Ako se prepoznajete u nekim mojim mislima, sami ste se našli u problemu zvanom alergije na hranu, ili ste jednostavno znatiželjni, welcome aboard.

Marija

O meni..