heljdine pahuljice u jogurtu

HELJDINE PAHULJICE U JOGURTU

Heljdine pahuljice su visoko kvalitetna i nutritivno bogata namirnica čiji pozitivan učinak na zdravlje vežemo uz heljdin nizak glikemijski index. Unatoč činjenici da sadrži ugljikohidrate, oni su lako probavljivi te čak i smanjuju razinu šećera u krvi, a istovremeno zbog bjelančevina koje sadrži predstavlja idealan izbor za uravnotežen i hranjiv doručak.

S obzirom da ne sadrži gluten čest je izbor onih koji ga moraju izbjegavati. Iako se zobene pahuljice također mogu naći u gluten free varijanti, heljda je u startu gluten free namirnica te je iz tog razloga sigurnija opcija za jutarnje kašice.

Također, heljda je jedna od namirnica za koje se smatra da ne akumuliraju pesticide tako da ju možete kupiti bez straha sadrži li toksične tvari.

Kad smo sve to ustanovili, definitivno nema razloga da se ne poigrajte sa sastojcima i ne složite najslađu zdjelu pahuljica koju će vaše dijete zadovoljno pojesti.

Sastojci:
1 zgnječena banana
1 žličica meda
Mrvica cimeta
Žličica usitnjenog kokosa
Žlica lanenih sjemenki
Šalica heljdinih pahuljica
2 šalice jogurta
Šaka bobičastog voća
1 žlica paste od datulja

Uputa:
Koristite zrelu bananu. Prvo ju dobro natiskajte prstima, a onda ju ogulite i vilicom izgnječite u zdjelici. Dodajte med, cimet i pastu od datulja te pomiješajte. Ulijte jogurt te još jednom pomiješajte i dodajte pahuljice i lanene sjemenke te kokos i bobičasto voće. Pustite da kratko odstoji kako bi se sastojci povezali i pahuljice i lan natopili.

Ukoliko ne konzumirate med zamijenite ga nekim tekućim zaslađivačem po vašem ukusu, a kravlji jogurt također možete zamijeniti kokosovim ili bilo kojom drugom biljnom alternativom, samo obratite pažnju na sastav proizvoda.

 

Ako isprobate ovaj recept, slobodno označite Sweet Monkey Mind na Instagramu. Bilo bi cool vidjeti kako je vama ispalo i sviđa li vam se!